Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 14. ožujka 2011.

Na putu za Millennium

Naravno taj put za mene, je vodio prema glavnom gradu Mađarske Budimpešti!
 Budimpešta
Nimalo uobičajeni turist već s ciljanom namjerom posjetiti Europski sajam numizmatike i filatelije u jednom od najljepših i bajkovitih gradova Europe.
Ja u dijelu Budima

Naravno kad idete na slične Europske ili Svjetske priredbe unaprijed se priredite s popisom želja što bi ste htjeli viditi ili naći na izložbi.
Ja sam u to vrijeme maštao o jednoj rijeđoj Mađarskoj novčanici iz serije Mađarskih Komemorativnih i opticajnih novčanica, a riječ je o 1000 forinti s serijom Millenium!!
Prekrasna zgrada i unutrašnji prostor di se održavao Europski sajam numizmatike i filatelije u Budimpešti

Nakon moje uporne potrage za tom novčanicom, silnog elana i želje da ju pronađem nije je jednostavno bilo!! dapače, mnogo drugih stvari je, no baš te novčanice nije na susretima.
Miješanih osječaja morao sam svirati povlačenje i uputiti se nazad, no nakon što sam posjetio te pojeo kolač i popio sok, u obližnjoj ugostiteljskoj radnji, di je nekad Carica Elizabeta Bavarska poznatija i kao Sissy Carica takodjer dolazila po omiljene kolače u tu radnju, nakon plačenog računa dobio sam nazad potrebni vračeni iznos. Među tim novčanicama  bila je i prekrasna Millenium novčanica!!

Millenium 2000 godina
doduše rabljena no nije sve u UNC u ! Nevjerujem kako je moju veliku sreću uspjela shvatiti ugostiteljica no isplatilo se i to samo potvrđuje onu moju teoriju! "mi mislimo kako izučavamo i sabiremo numizmatiku, nego one nas same pronađu jer znaju da će im biti dobro!"

Drugu novčanicu povodom 1000 godišnjice Mađarske državnosti izdane 20.8.2000 (Magyar Millenium) s originalnim spremnikom nabavio sam u Zagrebu i tako ispunio veliki cilj koji se zove Millenium!!
Zagreb

ing.Branislav Kujundžić
Slike: Vlastiti izvori

Nema komentara:

Objavi komentar