Pretraži ovaj blog

petak, 11. veljače 2011.

In memoriam

IN memoriam na kolege, prijatelje, kolekcionarske velikaše. Ljude koji su svojim napornim i ustrajnim radom ostavili traga na polju numizmatike, filatelije, arheologije, povijesti, arhivske građe, kartofilije, ali i na nas koji ih nismo zaboravili, a poznavali smo ih, te učili od njih.
Pripovjedač, pjesnik, putopisac, veliki kolekcionar rodom iz Slavonskog Broda Dragutin Horkić, od kojeg sam dobio na poklon odličnu knjigu numizmatičkih listića, s osobnim potpisom pisca, naveliko traženu među kolekcionarima preminuo je 8. kolovoza 2009 godine.



Povjesničar, marljivi kolekcionar i arheolog amater Branko Stapar Agramer, koji je imao u svojoj zbirci raritete kakove nemaju mnoge naše institucije. Osnovao je muzej u Svetom Jurju, bavio se migracijom Hrvata u gornjoj Ugarskoj, sabirao sve značajne podatke. U okolici Požuna našao je 70 sela koja su Hrvati naselili u 16 i 17. stoljeću. U sedamdesetoj godini života je preminuo gosp. Branko.



Baranjski kolekcionar, numizmatike i filatelije preminuo je u siječnju 2011 godine, gosp. Miroslav Trtinić.

jednom je napisano tko sabire stari novac u dobrome je, biranom društvu: Francisco Petrarca, Karlo IV, Cosimo Medici, Marko Marulić, Petar Zrinski, Ljudevit Gaj, August Šenoa.....
Novac / filatelija je vrijeme, tko ga sabire nalazi se u dobrome društvu, u društvu ljudi, koji nam mogu biti uzor, od kojih imamo i možemo što naučiti, te rado ih se sječamo.

Nema komentara:

Objavi komentar