Pretraži ovaj blog

subota, 26. veljače 2011.

Susreti Filatelista i Numizmatičara / Slavonski Brod

Idejni začetnik i nositelj organizacije susreta filatelista i numizmatičara u Slavonskom Brodu je inženjer Branislav Kujundžić, s potporom i suradnjom na čelu s predsjednikom HFD Slav. Brod društva gospodinom Željkom Divnićem bez kojeg susreti ne bi bili ostvarivi . Organizirana su ukupno 4 konvenia sve s ciljem dobrog promicanja filatelije i numizmatike među građanima, osobito kod mladeži, ali i u regiji. To su ujedno organizirani prvi susreti u povijesti grada Broda. Održani su u samom centru grada, pored strojarskog fakulteta uz samo Korzo u lijepoj dvorani.
15.11.2008 godine do danas održan je zadnji konvenio. Posječenost je bila dobra, što naročito veseli zainteresiranost mladih koji su s velikim zanimanjem popratili konvenio.  Ponuda je bila raznolika od filatelije, numizmatike, militarije, razglednica, telefonskih kartica, odlikovanja, stripova, znački, literatura, knjiga, strarih predmeta i slično.
Da se dobar glas daleko čuje je i potvrda velikog broja izlagača, koji su posjetili susrete iz Zagreba, Bjelovara, Velike Gorice, Belog Manastira, Osijeka, Darde, Vinkovaca, Požege, Đakova te iz drugih regija ili država, Bosne i Hercegovine, Vojvodine - Srbija, a bilo je interesanata za ubuduće i iz Mađarske.
Zanimanje je pokazala i državna televizija HRT, koja je posjetila susrete te napravila s organizatorom ing.Branislavom lijepu reportažu o Brodskim susretima filatelije i numizmatike.
HRT intervju s organizatorom ing.Branislav Kujundžić

 Lijevo, Predsjednik HFD Slav.Brod društva gospodin inženjer Željko Divnić i inženjer Branislav Kujundžić
Veliko Hvala ovim putem gosp. Željku

FOTO GALERIJA
Susreti Filatelije i Numizmatike
Slavonski Brod

Iskreno se zahvaljujem svima na suradnji, te iako su prošle nepune tri godine od zadnjih susreta u Slavonskom Brodu nadam se kako ne će ostati samo na ovim susretima, nego će nove mlade snage nastaviti s tradicijom, na ponos svog grada i svih sabirača ovog kraja. Najteže je bilo prvi probiti led, ali i to je riješeno, sad samo treba nastaviti dalje, te novim idejama obogatiti ponudu, te učvrstiti poziciju susreta na numizmatičkom i filatelističkom planu.

Nema komentara:

Objavi komentar